Húsvéti kedvezmény akár 50% 🐰 Csak 2024.04.07-ig!

Tapéta ragasztási útmutató - egyedül is menni fog

Tapéta ragasztás szerszámok

  • Ceruza
  • Kefe
  • Ragasztó
  • Éles kés
  • Spatula
  • Ecset
  • Henger
  • Vödör

Kezdje a fal előkészítésével

A tapéta vagy fotótapéta felragasztása előtt fontos a fal előkészítése. Az előző cikkben részleteztük, hogyan készítsük elő a falat a tapéta ragasztása előtt. Fontos a fal kiegyenlítése és alapozása. Tapétázás előtt meg kell tisztítani a falat és zsírtalanítani kell.

TIPP: A tapétákat legjobb huzatmentes helyiségben, 20 °C-on ajánlott ragasztani.

 

Ha nincs öntapadós tapétája, keverje meg a ragasztót

Az öntapadós tapéták előnye, hogy nem kell ragasztó a ragasztáshoz. A falra ragasztható a matricákhoz hasonlóan. Ha nincs ilyen tapétája, készítse elő a ragasztót az utasítások szerint. Javasoljuk a Pronicel ragasztó használatát, amely nem szőtt és latex tapéták ragasztására szolgál. A ragasztót körülbelül 2 órán keresztül hagyni kell vízben oldódni. Festés előtt nem tartalmazhat csomókat.

 

Ragasztó előkészítése

 

Rajzoljon egy kiegészítő függőleges vonalat

Valószínűleg már megvan a hely, ahová a tapétát be szeretné ragasztani. A vízmérték és a mérőeszköz segítségével húzzon függőleges vonalat a falra arra a helyre, ahol a tapéta szélét el szeretné helyezni. A szint segít egyenesen tartani a vonalakat.

 

Vigyen fel ragasztót, és kezdje el a tapéta ragasztását

Egy ecsettel vigyen fel egyenletes réteg fotótapéta ragasztót a fal egy részére. Vigye fel a tapéta hátoldalát a ragasztóra. Javasoljuk, hogy a tapéta felső szélétől lefelé kezdje a ragasztást - egyenletesen tudja majd ragasztani a tapétát. Már a ragasztás közben tapétahengerrel simítsa el a tapétát.

Ezután vigyen fel ragasztót a fal másik részére, és ragasszon fel egy másik részt a tapétacsíkból. Javasoljuk, hogy a tapétát fokozatosan, kisebb részekben ragassza.

 

A teljes tapétacsík felragasztása után távolítsa el a légbuborékokat

Távolítsa el a légbuborékokat a simítókefe és a spatula simításával. Nem kell minden miniatűr buborékot eltávolítani, a fotótapéta száradása közben kisimulnak maguktól. Fontos azonban a nagyobb légbuborékok eltávolítása, mert ezek rövidebb tapéta tartósságot eredményezhetnek, és természetesen nem fognak esztétikusan kinézni.

 

Fotótapétá város

 

Várjon a szélek levágásával

A külső élek / részek levágását csak a tapéta minden részének felhelyezése után szabad elvégezni, amikor minden tapétarész megszáradt. Használjon éles pengéjű kést, és óvatosan vágja le a kiálló éleket.

TIPP: Ha a környező fal ragasztóval szennyeződik a ragasztás során, csak alaposan mossa le vízzel. Puha textíliával is letisztítható a tapétáról a ragasztó, de nagyon óvatosan járjunk el, ne dörzsöljük a tapétát.

Úgy gondoljuk, hogy a tapéta ragasztása játék lesz az Ön számára az utasításaink szerint. Ha mégis nehezére esik a ragasztóval végzett munka, válasszon öntapadós tapétákat a kínálatunkból. A ragasztás még gyorsabb és egyszerűbb lesz az Ön számára.

A fotó forrása: Pexels.com, Gario.hu