Szuper kedvezmények 🔥 Az akció csak 2024.05.05-ig tart!

Hogyan kezdjük el a festést számok szerint

A festés számok szerint valóban nagyon egyszerű és mindenki számára elérhető. Több nehézségi fokozat közül lehet választani, ahol számozott vászonra festve így igazán egyedi képet alkothat a vásznon. Remek kikapcsolódás ez, amikor egy tiszta vászon vonalakkal és számokkal egy gyönyörű műalkotássá válik a falon lévő kép formájában.

 

A számfestés alapvetően egy színező könyv vászonra átvitt értelemben, számozott mezőkkel. A mezőkön lévő minden szám megegyezik a festéshez használt színnel. Több száz motívum közül választhat különböző méretben a belső keretre való kifeszítéssel vagy anélkül.

A készlet mindent tartalmaz, ami a festéshez kell: vászon számozott mezőkkel / felületekkel, számozott akrilfestékek, 3 ecset és használati utasítás.

 

Festés számok szerint


Festeni kezdünk

Általános javaslataink a számokkal való festéshez:

  • Tiszta munkafelület. A kész és rendezett munkaterület megkönnyíti a festést és különösen a koncentrálást, mert így semmi sem vonja el a figyelmét. Készítse elő a vásznat, festékeket, ecseteket és természetesen egy tál vizet is.
  • Festés előtt feszítse meg a vásznat. Ha keret nélküli vásznat rendelt, javasoljuk, hogy festés előtt feszítse ki a belső keretre, vagy legalább helyezze a vásznat kemény felületre, és a sarkakra helyezzen el súlyt.
  • Kezdje el a festést egy színnel. Kezdje el a festést egy színnel, és fesse le az összes mezőt / felületet ugyanazzal a számmal. Ha a festékek sűrűnek tűnnek, az ecsetet először vízbe, majd festékbe kell áztatni.
  • Számozott mezők. Keresse meg a vásznon az azonos számú mezőket / felületeket, és kezdje el egyenként festeni őket. A dobozok különböző méretűek, így különböző sörtevastagságú ecseteket is használni fog.
  • Látható számok és körvonalak. Ha a számok vagy a körvonalak továbbra is láthatók, hagyja megszáradni a festéket a mezőben, és vigyen fel egy újabb réteg festéket. A színek jól fednek, így a javítások nem látszanak majd.
  • Rossz színnel kifestett mező. Ha véletlenül más számmal fest le egy mezőt / felületet, ez nem probléma. Egyszerűen hagyja megszáradni a festéket, majd fesse újra a megfelelő színnel.
  • Festéküvegek lezárása. A festés későbbi időpontra való eltevése esetén a festékeket gondosan le kell zárni, nehogy kiszáradjanak. A festés közben is folyamatosan le kell zárni őket.

 

Vászonra festés számokkal

 

Festési módok

Érdemes már az elején eldönteni, hogyan fessünk számok szerint, és mindig ehhez az egy módhoz ragaszkodjunk. A festés ilyenkor könnyebb, gyorsabb és szórakoztatóbb. Ön dönti el, hogy melyik módszert választja, de azt javasoljuk, hogy maga a festés során ne változtassa meg. Számos módja van a számokkal való festésnek. 2 alapvető módszert mutatunk be:

A) Felületfestés: kezdje el a festést a vászon felső részén, és haladjon lefelé.

Előnyök: Az eredményül kapott kép azonnal látható. Nem törli szét kézzel a meg nem száradt festett mezőket.

Hátrányok: Gyakoribb ecset váltás és ecsetmosás. Nagyobb festékfogyasztás.

 

B) Egyszínű (egy színnel való) festés: fessen egy színnel, és folytassa mindaddig, amíg az összes mezőt azonos számmal le nem festi.

Előnyök: Csak egy festékes tégely van nyitva. Nem áll fenn annak a veszélye, hogy a többi festék kiszárad.

Hátrányok: A meg nem száradt festett mezők esetleges elmosódása.

 

Egy kép festése


Hogyan használjuk az akrilfestékeket

Az akrilfestékek számozott tégelyekben vannak, és ezek megfelelnek a vásznon lévő számozott mezőknek. A színeket nem kell keverni, mert már a megfelelő árnyalatokban vannak elkészítve. Nem is kell hígítani őket. Ha vastagnak tűnnek, az ecsetet először vízbe, majd festékbe kell mártani. Javasoljuk, hogy a színszámnak megfelelő mezőket egyenként fesse le egy színnel. Ennek eredményeként az ecsetet nem kell olyan gyakran mosni, és a festék megtakarítható. A színek előkevertek, és árnyalatuk kissé eltérhet az eredetitől.

 

Akril festékek

 

Hogyan használjuk az ecseteket

A készlet 3 fajta ecsetet is tartalmaz, különböző sörtevastagsággal. Egy keskeny ecsettel könnyedén megfestheti a legkisebb mezőket és körvonalakat is. A vastagabb sörtéjű ecset nagyobb felületek festésére szolgál. Használat után ne felejtse el alaposan kimosni az ecseteket, hogy a színek ne keveredjenek egymással.

 

Ecsetek

A fotó forrása: Pexels.com, Samphotostock.cz