Május, a szerelem időszaka. És ezzel együtt kedvezmények 😍 Az akció csak 2024.05.26-ig tart!

Hogyan kell megfelelően tisztítani a rolót

A rolók nagyszerű kiegészítői bármely belső térnek. A közelmúltig a redőnyök elsődleges és egyetlen funkciója az volt, hogy megfelelő árnyékolást biztosítsanak egy helyiségben. Ma már azonban ez nem így van, és a rolók designelemként is funkcionálnak. Ahhoz azonban, hogy a rolók a lehető leghosszabb ideig tartsanak, fontos, hogy rendszeres karbantartást kapjanak. Ebben a cikkben a rolók hatékony és biztonságos tisztításának különböző módjait tekintjük át.

 

Rendszeres karbantartás

A rolók jó állapotban tartásának első és legalapvetőbb lépése a rendszeres karbantartás. Ennek során nem szükséges a redőnyt lehajtani az ablakról. Egyszerűen csak szánjon időt arra, hogy minden egyes rutinszerű tisztításkor kitekerje a redőnyt, és porszívóval vagy száraz ruhával távolítsa el a redőnyre rakódott port, amely különböző allergiákat vagy egyéb egészségügyi problémákat okoz. Egészsége meg fogja köszönni, és a jövőben kevesebbet kell majd aggódnia a roló karbantartása miatt is.

 

Sávroló

 

Mechanizmus vezérlés

Rendszeresen ellenőrizze a rolómechanizmust, hogy meggyőződjön annak megfelelő működéséről. Ha az ellenőrzés során bármilyen problémát talál, egyszerűen vegye ki a mechanizmust, és cserélje ki egy újjal. Ellenkező esetben a mechanizmus eltört részei a redőny szövetének elszakadását okozhatják, és itt az egész redőnyt ki kell cserélni egy újra.

 

Roló mechanizmus

 

A roló foltjainak tisztítása

Ha különböző foltok jelennek meg a redőnyön, próbálja meg megtisztítani őket, mielőtt megülepednének és megszáradnának. A tisztításhoz használjon tiszta vízben gyengéden megnedvesített ruhát vagy szivacsot. Erősebb szennyeződések esetén használjon kis mennyiségű, tiszta vízzel hígított mosószert. Kerülje azonban az agresszív tisztítószereket vagy éles tárgyakat, amelyek tartósan károsíthatják a roló felületét. A foltok megtisztítása után hagyja a redőnyt szabadon száradni, és csak akkor tekerje fel, ha meggyőződött arról, hogy a szövet teljesen száraz. Ez megakadályozza a penészesedést.

A szövetrolókat nem szabad mosógépben mosni, vasalni vagy szárítógépben szárítani.

 

Roló szövet

 

A roló karbantartása és tisztítása, legyen szó akár textil rolóról, sávrolóról vagy Pliszé függönyről, nem fizikailag és nem időigényes. A szöveten és a mechanizmuson lévő por rendszeres eltávolításával megelőzheti a további szennyeződést, és a redőny hosszú és funkcionális életet fog szolgálni.

A fotó forrása: Gario.hu