Szuper kedvezmények 🔥 Az akció csak 2024.05.05-ig tart!

Hogyan helyezzük el a képeket a beltérben

A megfelelően felakasztott képek a beltérben befolyásolhatják a szoba általános hangulatát és életkedvet. Nemcsak Ön, hanem a vendégek is jól érezhetik magukat otthonában. A megfelelően kiválasztott és elhelyezett képeket nem lehet alábecsülni. A képek elhelyezésének eldöntésekor célszerű követni tippjeinket.

 

Hova helyezzük a képet

Helyezze el a képet vagy keretes fényképet szemmagasságban. A leggyakoribb hiba az, hogy a képet túl magasra helyezzük. A kép motívuma kevésbé látható és torzul a madártávlatból. A központi elhelyezkedésnek köszönhetően biztosítja, hogy mindenki közvetlenül láthassa, és a nézőnek ne kelljen erőfeszítéseket kifejtenie.

A kép elhelyezésére kevésbé alkalmas hely egy funkcionális kandalló felett. A korom és a füst könnyen károsítja a fényképet. A a kandalló fölé akasztandó képeket üveges keretbe helyezze el, vagy helyezze őket mosható keretbe.

 

5 részes faliképek

 

Képek és a nagy felület

Ha nagy teret szeretne kidíszíteni, használjon egy nagy faliképet, vagy egy sor kisebbet, hogy sokkal jobban kitöltse a teret. Az üres falon látható kis kép kissé hiányérzetet sugall. Megfelelőek a többrészes képek, amelyeket összeállíthat és egyetlen motívumot hozhat létre.

Korlátozott az Ön felülete? Válasszon kisebb képet, hogy a falon ne tűnjön túlzsúfoltnak az eredmény. Minél hatásosabb a kép, annál több helyre van szüksége, hogy kitűnjön. Célszerű a képet kanapé, asztal vagy más bútor fölé akasztani.

 

Hangolja össze a kép színét a beltér színével

Célszerű a kép színét a helyiség többi belső részéhez igazítani. A színek kiválasztásakor ne feledje, hogy egy vagy két színt, amely a helyiségben látható, össze kell hangolnia a képen látható színekkel. Elég, ha ez egy kisebb elemről vagy dekorációról lesz szó, mint például függöny, lámpa, szőnyeg.

 

3 részes faliképek

 

Optikailag szeretné megnagyobbítani a helyiséget? Válasszon egy távoli horizontot megjelenítő képet. Egy magas mennyezettel rendelkező lakáshoz széles horizontú kép a megfelelő. Alacsony mennyezetű helyiségekben a függőleges vonallal ellátott művek alkalmasak. Világos színű képpel világosabbá teheti a sötét szobát.

A fotó forrása: Gario.hu