Húsvéti kedvezmény akár 50% 🐰 Csak 2024.04.07-ig!

Vajon elavult a nappalid?

Nehéz objektíven megítélni a mindennapi életterünket, hiszen személyes a kötődésünk, mindennap látjuk, hajlamosak vagyunk pozitívan tekinteni rá akkor is, amikor már elavult, ráférne egy frissítés. A gyorsan változó lakberendező trendek mellett a nappali felett is könnyen eljár az idő. Egy bizyonos pontig ez még nem probléma, hiszen attól még nem lesz vállalhatatlan az otthonunk, hogy nem a legfrissebb trendek szerint van berendezve, de eljön az a pont, amikor már kellemetlenül régivé válik, és szeretnék változtatni.

 

Figyelj a kárpitos bútorokra!

A nappaliban legkönnyebben a kárpitos bútorok válnak ódivatúvá, köszönhetően főként a textil színének és mintájának. A kényelmes fotelek, amiket annyira szeretünk, nagymértékben tudják rontani az összképet a nappaliban, ha nem vesszük észre időben, hogy ideje lenne lecserélni vagy legalább átkárpitozni őket.

Persze a stílusosság attól is függ, hogy mennyire passzol az adott fotel a környezetébe. Egy vintage stílusú fotel például, ha nem is csúcsmodern, a saját környezetébe tökéletesen passzolhat, és nem fogjuk azt érezni, hogy le kellene cserélni. Ha azonban modern környezetet szeretnénk teremteni, akkor számolhatunk a gyakori kárpitos bútor cserével. Ezután modern képekkel vagy keretes poszterrel finomíthatja a helyiséget.

 

Modern bútorok

 

Tárolás és dekoráció egyben

A praktikus nappali falak ennél azért ritkábban mennek ki a divatból, de felmerülhet ott is a csereigény, ha a kialakítás, illetve a szín már elavultnak hat. A nappali fal nagymértékben hozzájárul a nappali egységes összképéhez, egyértelműen meghatározó elem.

Amikor nappali falat választasz, érdemes lehet elgondolkodnod azon is, hogy mennyi tárolóhelyre van szükséged. Vannak ugyanis olyan nappali falak, amik inkább csak dísznek szolgálnak, biztosítanak egy TV­-asztalt, egy-két vitrines szekrényt, esetleg néhány polcot, és kisebb zárt tárolóegységeket, de nincsenek hozzá például nagyobb szekrények, amik több holmit elnyelhetnek.

Persze az, hogy milyen nappali fal mellett érdemes letenni a voksodat, attól is függ, hogy mekkora hely áll rendelkezésedre: egy nagyobb helyet foglaló szekrénysort akkor sem érdemes feltétlenül bezsúfolni a nappaliba, ha egyébként éppenhogy elférne, mert optikailag nagymértékben szűkítheti a teret.

Tárolóhely mellett dekorációs elemként is szolgálhatnak nyitott fali polcok, célszerű ezek közt is körülnézni, főként, ha sok az üres falfelület.

A fotó forrása: New Africa / Shutterstock.com